VÓÓR 17:00 BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
WHOLE EUROPE SHIPPING
MOST UNIQUE STYLE ONLINE
GRATIS VERZENDING V.A. € 75

Corsetten; waar komt deze trend vandaan?

  • Geplaatst op
  • 0
Corsetten; waar komt deze trend vandaan?

Het corset is al een eeuwenoud kledingstuk wat oorspronkelijk is bedoeld om de taille en/of de boezem te accentueren. Maar wat is nou eigenlijk precies de geschiedenis van het corset en waarom dragen we tot op heden nog steeds corsetten? En wisten jullie dat in de 19e eeuw het corset zelfs door mannen werd gedragen? Wij hebben de veranderingen door de jaren heen voor jullie op een rijtje gezet.

De geschiedenis

Het corset is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van lingerie voor dames. Het werd vroeger gedragen om je taille extra smal te doen lijken, voor de Tweede Wereldoorlog was het dragen van een corset dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Je oogde namelijk een stuk smaller en wat mannen graag zien zijn natuurlijk vrouwelijke vormen! Dus hoe smaller jouw taille was, hoe sneller je van de straat was. Helaas waren de sexy uitvoeringen met kant en borduurwerk niet voor iedereen weggelegd, alleen de hogere klassen konden zich een luxe korset veroorloven. Ze gingen zelfs zo ver dat het korset zo strak zat, dat vele dames flauwvielen doordat het middenrif werd ‘geplet’ en de longen niet voldoende zuurstof binnenkregen. Gelukkig zijn we nu een stuk liever voor ons eigen lichaam en heeft het corset zich door de jaren heen ontwikkeld en wordt het als een sexy mode item gezien, wat absoluut niet in jouw kast mag ontbreken!


Waarom draag je een corset?

Met een corset kun je jouw vrouwelijke vormen optimaal benadrukken en showen. Jouw decollete wordt gelift en je taille zeker een maat smaller, waardoor jouw heupen steviger ogen en dus je vrouwelijke vormen een boost krijgen. Goed voor je zelfvertrouwen dus! Je voelt je 100% op en top vrouw wanneer je een sexy corset draagt. Een corset wordt vaak geassocieerd met een bruidsjurk, maar niets is minder waar. Je kan het corset ook dragen tijdens een sexy stapavond met vriendinnen of om jouw partner te verrassen in de slaapkamer.


Verschillende soorten corsetten

Bij ClassyWear koop je zowel open als gesloten corsetten. De corsetten zijn stuk voor stuk van prachtige kwaliteit en hebben mooie details. Voor een stoere look op een leren broek kun je gaan voor een van onze leatherlook corsetten, maar wanneer je tijdens een stapavond niet continu alles wil ‘ophijsen’ kun je ook voor een van de corsetten gaan met bandjes. Ook bestaan er underbust corsetten. Wat zijn dit? Deze corsetten bedekken je borsten niet, maar geven juist een mega slanke taille en een uplift aan jouw boezem. Super te combineren met een basic longsleeve met v-hals of voor een sexy avondje in de slaapkamer kun je er ook niks onder dragen en jouw partner voorzien van een verwenavond.


Draag jij je corset alleen om jouw man te verleiden, of ook tijdens een stapavond met vriendinnen? Bij ClassyWear shop je alle vormen en maten corsetten, met of zonder slipje, in verleidelijk rood of sexy zwart. Je shopt de hele collectie hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
VÓÓR 17:00 BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
WHOLE EUROPE SHIPPING
MOST UNIQUE STYLE ONLINE
GRATIS VERZENDING V.A. € 75