VÓÓR 17:00 BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
WHOLE EUROPE SHIPPING
MOST UNIQUE STYLE ONLINE
GRATIS VERZENDING V.A. € 75

Denim; dé trend van nu

Denim; dé trend van nu

Tegenwoordig hoeft niet alleen meer die ene skinny jeans of boyfriend denim van spijkerstof te zijn. Dit seizoen gaan we voor jurkjes, jumpsuits, blouses en meer! Denim is dus niet alleen die stoere jeans. Welke items mogen absoluut niet in jouw garderobe ontbreken deze zomer?

Wat is denim?

Denim is een mega sterke, gekeperde katoenen stof, oorspronkelijk gedragen door veehoeders (guardians). Tegenwoordig wordt deze stof natuurlijk veelal gebruikt voor denim broeken. Denimstof is te herkennen aan de diagonale lijnen die over de stof lijken te lopen. Als we aan denim denken, zien we allemaal standaard eigenlijk een blauwe spijkerbroek voor ons. Hoe deze spijkerbroeken blauw worden? Daar hebben wij het antwoord op gevonden!

Indigo werd in eerste instantie gemaakt van planten, doordat dit een zeer tijdsintensief en duur proces, wordt de kleurstof voortaan synthetisch geproduceerd. Er is dan ook een verschil tussen jeans en denim. Voor het weven van de stof zijn minimaal twee draden nodig, bij denim worden beide draden gekleurd in een verfbad, maar bij jeans blijft een van de twee draden wit.

Een denim kledingstuk wordt in de fabriek gewassen met water met stenen. De stof wordt dan door middel van een ‘stonewash’ soepel gemaakt, zodat het prettiger wordt om te dragen.

De voordelen van denim

Denim is bijzonder sterk en heeft een zeer hoge scheur- en slijtvastheid. Door de hoge vochtopname van de stof is het ook een hele huidvriendelijke stofsoort. In ons Nederlandse/Belgische klimaat is de jeans dan ook het hele jaar door te dragen! De dicht geweven stof is perfect voor in de winter, maar het basismateriaal is katoen en dat werkt natuurlijk weer verkoelend in de zomer. Ideaal materiaal dus! De beste omschrijving van denim is volgens Yves Saint Laurent: ‘I have often said that I wish I had invented the blue jeans. They have expression, modesty, sexy appeal and simplicity’.

Wastips

Denim kan gewoon in de wasmachine, wel raden we aan dit het beste binnenstebuiten te wassen. Stop denim items absoluut niet in de droger, wel kan katoenen denim gestreken worden en als er extreme stretch in het kledingstuk zit kun je het op matige warmtestand strijken.

The boho look

Onafgewerkte spijkerstof met een edgy look. We zien het dit seizoen veel terugkomen bij jurkjes, rokjes, spijkershorts en blouses. De rafels komen doordat de spijkerstof niet wordt afgewerkt met een zoom. Combineer met een sexy top, een grove gouden armband en opvallende ring, en jouw outfit is helemaal af! Haren in de krul, et voilà ready for a girls night out.


Hét perfecte denim jurkje

Hij bestaat! Bij ClassyWear hebben we speciaal voor jullie twee nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd. Een strak zomerjurkje, sexy te dragen door het openen van de bovenste knoopjes. Maar ook uitermate geschikt voor het werk als je de knopen tot iets hoger sluit. Te dragen met een paar sexy high heels of stoere sneakers. Kortom je kan alle kanten uit met deze denim jurk. Daarnaast hebben we natuurlijk ook een los spijkerjurkje in de collectie. Gemaakt van een soepele stof met ¾ mouw en een verstelbaar touwtje bij de middel. Een heerlijk jurkje voor de zwoele zomeravonden of een dagje strand.


Bij ClassyWear hebben we de leukste denim items. Van korsetten, tot jurkjes en jumpsuits. Leuk voor de zomer, maar ook nog perfect te dragen in de winter! Wat is jouw favoriete denimlook?


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
VÓÓR 17:00 BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
WHOLE EUROPE SHIPPING
MOST UNIQUE STYLE ONLINE
GRATIS VERZENDING V.A. € 75